Projektresa 2010 – bildgalleri

Oktober 2010 – Petra Szabos och Kenneth Fjällborgs besöksresa till projektet:

Syftet med PiL:s resa i oktober 2010 var att fördjupa den personliga kontakten med representanterna för TPWG och ta del av de verksamheter kvinnorna startat efter seminarierna. En rundtur i byarna runt staden Moshi gav oss en fin bild av de olika verksamheterna. Några av dem kan du ta del av här.

Vi fick exempel på hur kvinnorna kan använda sig av mikrolån för att starta sin verksamhet och vi fick många goda idéer om önskvärda vidareutbildningar i syfte att stärka befintlig verksamhet men också för att kunna utveckla nya. Det fanns en spirande optimism hos de kvinnor vi mötte!

pil1

Petra och Kenneth tillsammans med Richard Kessy som är projektledare i Tanzania

 

pil2

Där det finns en jordplätt att odla på ser man till att blanda olika grödor för att minska sårbarheten i händelse någon gröda drabbas av sjukdom. Bekämpningsmedel är ovanliga (och dyra). Du ser vanligtvis bananer, kaffe, ananas, hibiskus, jatropha bland mycket annat.

pil3

Barns nyfikenhet är universell. Här assisterar de när Petra Szabo fotograferar en av kvinnornas gethägnad.

pil4

En av kvinnorna som deltagit i PiL:s seminarie har på sina ägor börjat bryta sten och tillverka tegelsten. Det ger timjobb åt några få män men framförallt till många kvinnor som också är medlemmar i Twende Pamodja Women Group.